[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vadim Fotescu, la Sputnik Moldova: „Un număr mare de ONG-uri occidentale subminează statalitatea Moldovei”
12 Iulie

Deputatul din partea grupului parlamentar „Victorie” Vadim Fotescu a participat la emisiunea „Expertiza” de la Radio Sputnik Moldova, în care a vorbit despre influența dezastruoasă a ONG-urilor occidentale asupra statalității țării noastre.

El a atras atenția că aceste organizații devin extrem de active în special în pragul alegerilor, încercând să influențeze astfel moldovenii în luarea deciziilor politice. În acest context, Vadim Fotescu a reamintit despre proiectul elaborat de grupul parlamentar „Victorie”, care își propune să combată influența distrugătoare a ONG-urilor.

„Esența proiectului de lege pe care l-am înregistrat este că fondatorii și administratorii oricărui ONG ar trebui să prezinte declarații de interese ale acestei organizații și proprietăți personale. Ne dăm seama că o serie de ONG-uri, care sunt finanțate de fundațiile occidentale Soros și Adenauer, influențează grav cetățenii Republicii Moldova prin promovarea propriilor narațiuni, mai exact a celor promovate de PAS. Aceste ONG-uri subminează treptat fundamentele statalității noastre”, a menționat parlamentarul.

El a mai remarcat că cetățenii Republicii Moldova au discernământ și dezaprobă modul în care sunt tratați de autoritățile PAS. „Puterii actuale nu-i pasă de oameni, de aspirațiile și nevoile lor. Principalul lucru pentru ea este să-și promoveze agenda geopolitică, pentru care probabil primește niște bonusuri în Occident. Singura modalitate prin care cetățenii pot pedepsi această guvernare pentru tot ceea ce au îndurat în acești ani este să meargă la vot și să voteze pentru un candidat diferit de cel al partidului PAS, de Maia Sandu”, a declarat Vadim Fotescu.

Inapoi la arhiva noutaților