[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vadim Curmei: În premieră, în 2020, AIPA a acordat subvenții în avans pentru îmbunătățirea nivelului de trai și de muncă în mediul rural
2 Ianuarie

Vadim Curmei, directorul general al Agenţiei de Intervenţie şi Plăţi în Agricultură (AIPA), a fost premiat de TRIBUNA pentru asigurarea bunei administrări a instituției, pe timp de criză şi pandemie. Cu această ocazie, ne-a spus cum a fost anul 2020.

„Anul 2020 a fost un an cu provocări, care a demonstrat că, cu eforturi comune, se pot realiza lucruri frumoase. Chiar în acest an, când sectorul agricol a suferit pierderi în urma calamităților naturale și a fost compromisă recolta așteptată, suma subvențiilor post-investiționale solicitate de producătorii agricoli este în creștere cu 36 mil. lei, atingând cifra de 1218 mil. lei”, a spus Vadim Curmei.

În context, a adăugat: „Urmare a subvențiilor solicitate în anul curent, a fost posibilă atragerea investițiilor în sectorul agroindustrial și a ramurilor conexe acestuia de peste 4,5 miliarde lei, în creștere față de anul 2019 cu 15%, iar investițiile efectuate de către solicitanții de subvenții au generat crearea a peste 2000 locuri noi de muncă”.

Pe lângă aceasta, directorul general al AIPA a spus că, în premieră, în anul 2020, AIPA a acordat subvenții în avans pentru îmbunătățirea nivelului de trai și de muncă în mediul rural – măsură mult așteptată de către autoritățile publice locale, dar și de către antreprenorii din domeniul non-agricol. „Totodată, am reușit să lansăm platforma „Depunerea dosarului de solicitare a sprijinului financiar on-line”. Prin implementarea acestei platforme, producătorii agricoli au posibilitate să depună dosarul on-line pentru 4 măsuri de sprijin, finanțate din fond, dar ne propunem dezvoltarea acesteia și pentru aplicarea altor noi măsuri”, a conchis Vadim Curmei.

Cristina Tomac

Inapoi la arhiva noutaților