[ X ]
[ X ]
Vadim Ceban: Echipa „Moldovagaz” face tot posibilul pentru ca aprovizionarea țării cu energie să fie continuă
14 Octombrie

Vadim Ceban, președintele Consiliului de Administrație al „Moldovagaz”, a declarat că Republica Moldova nu o dată s-a ciocnit cu tot felul crize, inclusiv în sfera energetică, amintind de colapsul financiar din 1998, dar și de anii 2005, 2006, 2009, când livrarea de gaze era sub un mare semn de întrebare sau era stopate total, informează CURENTUL.

„Cel puțin, atunci noi am reușit cu succes să soluționăm acele probleme. La fel și-n decembrie 2019, când, în cei mai restrânși termeni, echipa „Moldovagaz” a reușit, din punct de vedere tehnic, să rezolve problema inversării gazului natural prin coridorul Transbalcanic, în caz că livrările prin Ucraina nu ar fi fost posibile”, a menționat el.

Potrivit spuselor lui Ceban, situația de astăzi arată nu mai puțin complicată și pe seama acesteia se speculează des.

„Încă un an în urmă ne acuzau pe noi de cumpărarea gazului cu prețuri ridicate. Astăzi aceiași oameni afirmă că formula actuală de cumpărare este incorectă, iar aprobarea ei a fost grăbită și negândită. Privind înapoi, toți sunt buni, așa cum arată istoria omenirii. Dar iată că, spre deosebire de mulți dintre criticii mei, eu am fost întotdeauna responsabil pentru acțiunile mele și consecințele deciziilor luate. Sunt încrezător că vom putea depăși situația dificilă actuală”, a declarat șeful „Moldovagaz”.

Totodată, oficialul a dat asigurări că echipa „Moldovagaz” face tot posibilul pentru ca aprovizionarea țării cu energie să fie continuă și neîntreruptă.

„Sperăm să ajungem la acorduri finale cu privire la aprovizionarea cu gaze a țării noastre. În același timp, înțelegem că nu totul depinde doar de echipa de conducere a companiei, ci și de acționarii săi principali”, a conchis Ceban.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților