[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vadim Ceban: Cel târziu săptămâna viitoare, noi vom semna contractele de furnizare a gazelor naturale cu Gazprom
17 Decembrie

Președintele Consiliului de Administrație SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban, anunță că, cel târziu săptămâna viitoare se va semna contractul de furnizare a gazelor naturale pentru următorii 3 ani, informează CURENTUL.

„Săptămâna aceasta sau cel târziu săptămâna viitoare, noi vom semna contractele de furnizare a gazelor naturale cu Gazprom. Noi vom semna prelungirile respective pentru următorii 3 ani, deci țara va avea resurse de gaze, furnizorul principal nu se schimbă”, a declarat Ceban.

În același timp, directorul oferă detalii. „Nu vor fi schimbări esențiale în cadrul acestui contract. Va rămâne acea formulă prin care se stabilește prețul de achiziție a gazelor naturale, această formulă va determina prețul trimestrial. Pentru anul viitor, prețul mediu anual ponderat va fi circa 173-175 dolari pentru mia de metri cubi, fără puterea calorifică. Posibil vor fi anumite ajustări, câțiva dolari la mia de metri cubi. Pentru a preleva gazele naturale de la Gazprom, noi trebuie să semnăm acordul tehnic și cu Ucraina”, a mai adăugat Ceban.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților