[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vadim Brînzaniuc: PAS încearcă prin toate mijloacele să împiedice cetățenii să-și exercite dreptul la vot
31 Iulie

Vadim Brînzaniuc, vicepreședintele Partidului Social Democrat European (PSDE), candidatul formațiunii la funcția de primar al capitalei, afirmă că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) limitează dreptul la vot, informează CURENTUL. 

„Stimați prieteni, săptămâna trecută, am atras atenția asupra unei situații scandaloase legată de procesele electorale care urmează. Întrucât am primit, între timp, mai multe mesaje de la diverși oameni, care mă roagă să le explic, încă o dată, despre ce este vorba, revin cu câteva precizări. Așadar, reiterez pentru cei care n-au fost atenți și nu au intrat în esență: guvernarea PAS încearcă prin toate mijloacele să împiedice cetățenii să-și exercite dreptul la vot (probabil pentru că știe că nu se mai bucură de susținere în societate).

Astfel, recent au fost modificate unele prevederi din Codul Electoral, iar ca urmare, le interzice să voteze tuturor cetățenilor, care, în perioada celor 3 luni de dinaintea alegerilor, își schimbă adresa de domiciliu. Altfel spus, dacă ți-ai cumpărat o casă, un apartament și vrei să-ți treci în buletin noua adresă, iar asta se întâmplă după 5 august 2023, să știi că la alegerile locale din noiembrie nu vei putea vota”, a relatat politicianul.

Vadim Brînzaniuc a atenționat că „este un mare abuz, desigur, o modificare ce vine în contradicție flagrantă cu norma constituțională și principiile de bază ale democrației, deoarece dreptul la vot este unul sacru. Noi însă ne-am obișnuit deja că această guvernare nu se ghidează după lege și norme, ci doar după propriile interese”.

„Iată de ce, vă îndemn pe toți să fiți foarte atenți și să nu cădeți în cursa întinsă de PAS. Dacă vreți cu tot dinadinsul să vă schimbați adresa de domiciliu, să știți că o mai puteți face săptămâna aceasta. Dacă nu reușiți acum, lăsați după alegeri, ca să puteți vota măcar în circumscripția în care sunteți acum.

Este foarte important să puteți vota și să participați la alegeri în număr mare, ca să putem preveni frauda pe care o pun la cale cei care se țin cu dinții de putere!”, a conchis fruntașul PSDE.

Inapoi la arhiva noutaților