[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vadim Brînzaniuc: Guvernarea nu încetează să-și demonstreze ineficiența. De data asta, victimele Guvernului sunt funcționarii publici
30 Iunie

Vadim Brînzaniuc, vicepreşedinte al Partidului Social Democrat European(PSDE), afirmă că guvernarea nu încetează să-și demonstreze ineficiența și să producă decepții în fiecare zi, informează CURENTUL.

“De data asta, victimele Guvernului sunt funcționarii publici. Nu toți, dar majoritatea. Din 1 iulie, un funcționar public dintr-un sat din nordul Moldovei, un funcționar din Primăria Chișinău sau dintr-o pretură de sector, de exemplu, va merge la muncă. Va începe să lucreze, așa cum o face în fiecare zi, își va respecta întocmai toate atribuțiile. La final de lună, pe card îi vor intra șapte mii de lei.

Tot din 1 iulie, un funcționar de la Guvern sau minister, care are exact aceleași atribuții și care prestează același volum de lucru, la final de lună va ridica un salariu de cel puțin trei ori mai mare – de 20 de mii de lei. Doi funcționari, unul din administrația locală, altul din administrația centrală, pentru același volum de muncă și pentru aceleași atribuții vor avea salarii complet diferite, neproporționale. Așa a decis Ministerul Finanțelor – să promoveze inechitatea, să discrimineze oamenii, să-i umilească”, a menționat politicianul.

Vadim Brînzaniuc a mai spus că lucrurile acestea se întâmplă în condițiile în care, potrivit prevederilor legale, sistemul de salarizare în sectorul bugetar ar trebui să respecte niște principii clare: nediscriminare, echitate, asigurarea tratamentului egal și a remunerării egale pentru muncă de valoare egală.

“Cum să fie motivați funcționarii publici să lucreze în primării? Și să mai demonstreze performanță în asemenea condiții?

Ministrul Finanțelor, Veronica Sirețeanu-Vragaleva, a declarat, într-o emisiune tv că majorarea are drept scop „fortificarea minților” care elaborează politici. Temerea noastră este că, încet-încet, cu această abordare discriminatorie, nu va mai avea cine implementa politicile elaborate de „mințile fortificate”.

Partidul Social Democrat European din Moldova cere Guvernului să intervină și să elimine această inechitate. Funcționarii profesioniști și cu expertiză pleacă. Primăriile din țară au ajuns să rămână fără angajați. Dacă această atitudine va continua, vom distruge complet primăriile din țară”, a mai declarat el.

Inapoi la arhiva noutaților