[ X ]
[ X ]
[ X ]
Prețul vacanțelor în Turcia și Grecia au crescut! Care e reacția moldovenilor la asta?
10 Martie

În ultimii ani moldovenii aleg tot mai des sa-și petreacă vacanțele în afara țării, iar destinațiile sunt destul de diverse. Chiar dacă anul 2019 aduce scumpiri de 15-20% pentru destinațiile estivale, moldovenii nu sunt speriați de acestea. Mai mult, rezervările pentru vacanța de vară sunt în toi, informează CURENTUL.

Solicitat de reporterul nostru, Mihai Ceban, managerul agenției „Panda Tur”, a declarat că numărul moldovenilor care au călătorit în 2018 peste hotare, prin intermediul acestei companii, este în jur de 25 000. „În comparație cu anul 2017, în anul 2018 am înregistrat o creștere mult mai mare a numărului de solicitări din partea moldovenilor. Mai mult de jumătate din numărul solicitărilor au fost spre destinațiile din România, care este urmată de Grecia, Bulgaria, Turcia, Ucraina”, a spus Mihai Ceban.

Pentru anul 2019, agenția respectivă a pregătit mai multe oferte. „În acest an venim cu câteva oferte noi pentru turiști. Aceste oferte se referă la sejurul la mare și anume în Halkidiki, Grecia, începând cu 119 euro în luna iunie, iulie – 160 euro și în august – de la 195 euro. De asemenea, propunem turiștilor un număr mare de excursii în Țările Baltice, Nopțile Albe, Cappadocia”, a declarat Mihai Ceban.

Administratorul agenției „Top Tur”, Alina Căuș, afirmă că, cele mai solicitate destinații în anul 2018 au fost Turcia, Grecia, Bulgaria, România. „Compania Top Tur oferă cursă directă spre Palonkin, Grecia, cursă directă spre Nisa. Cele mai multe oferte sunt destinate pentru perioada de vară. Astfel, cele mai mici prețuri sun în perioada mai-iunie, iar cele mai mari prețuri pentru perioada august-septembrie. Un sejur la mare în Turcia începe de la 300 euro”, afirmă Alina Căuș.

Creșterea prețurilor pentru unele destinații, în acest an, totuși, nu sunt un obstacol, atunci când vine vorba de destinații de vacanță. „Prețul pentru destinațiile în Turcia și Grecia a crescut cu 15-20 %, însă acesta nu-i împiedică pe moldoveni să rezerve destinațiile pentru vacanță. Începând cu luna noiembrie 2018 și până în prezent, am înregistrat un număr mare de rezervări pentru anul 2019 în diferite perioade ale anului”, a conchis managerul agenției „Panda Tur”.

Mihaela Grosu

Inapoi la arhiva noutaților