[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vacanța mare la Penitenciarul nr.10-Goian: Distracții pentru deținuții minori
15 Iulie

Deținuții minori din custodia Penitenciarului nr.10-Goian, au fost delectați, timp de o săptămână, cu zâmbete și voie bună de către reprezentanții voluntarii asociației A.O. „Viviamo in Pozitivo” din Italia, care și-au propus să contribuie la dezvoltarea abilităților mişcării teatrale din domeniul clovneriei prin interacțiunea cu minorii, transmite CURENTUL.

Repertoriul activității desfășurate a cuprins diverse genuri de producţii scenice: comedie, clovnerie, spectacol de animaţie, utilizând limbajul plastic scenic prin anumite principii și metode de exprimare, care au creat o atmosferă de degajare emoțională.

Scopul evenimentului a constituit cunoașterea reciprocă, ieşirea din zona de confort, deschiderea spre alte spaţii culturale şi promovarea tinerelor talente în rândul deținuților.

Activitatea a fost organizată în comun cu reprezentanții Fundației „Regina Pacis”, care mențin o strânsă colaborare în timp, cu instituția penitenciară și se implică activ în reeducarea și resocializarea minorilor delicvenți.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților