[ X ]
[ X ]
[ X ]
Va rezista coaliția PSRM – ACUM după alegerile locale? Ce crede Președintele țării
30 Septembrie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, menționează că, oricare vor fi rezultatele la alegerile locale din 20 octombrie curent, proiectul coaliției PSRM – ACUM de a reconstrui țara rămâne unul pe termen lung, transmite CURENTUL.

Igor Dodon spune că dacă cineva va pune orgoliul sau propriul interes politic deasupra – va răspunde în fața cetățeanului.

„Alegerile locale ar trebui să fie o competiție politică decentă şi corectă, inclusiv între candidaţii celor două partide din coaliţia de guvernare. Indiferent care vor fi rezultatele, proiectul nostru de a reconstrui ţara rămâne unul pe termen lung şi va trebui ca politicienii din PSRM şi ACUM să găsească în continuare limbă comună. Dacă cineva va prefera să pună în faţa acestui obiectiv orgoliul sau propriul său interes politic, va fi responsabil în faţa cetăţenilor pentru criza pe care o provoacă şi pentru eventualele alegeri parlamentare anticipate.

Eu cred însă că în ambele partide sunt oameni maturi politic care înțeleg că Moldova nu trebuie lăsată să revină la haosul în care era în urma cu 3 luni de zile, în ambele partide sunt oameni experimentați, care înțeleg că reconstrucția statului este o muncă de echipă şi vor pune în față interesul cetăţenilor. Am încredere că se va depăși cu bine acest test al alegerilor locale, iar coaliţia va ieși mai întărită, inclusiv în plan local şi mai pregătită pentru munca grea care urmează”, a spus Președintele țării într-un interviu pentru tribuna.md.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților