[ X ]
[ X ]
[ X ]
Va pleca peste hotare la studii, dar va face tot posibilul să contribuie și în continuare la dezvoltarea Capitalei. Iată despre cine este vorba
31 August

Adrian Pleșca, Președintele de onoare și fondatorul proiectului „Orașului Meu” din Chișinău, chiar dacă este plecat peste hotare, totuși va face tot posibilul pentru a contribui și în continuare la dezvoltarea orașului și a țării, informează CURENTUL.

Solicitat de către reporterul nostru, Adrian Pleșca, ne-a povestit mai multe despre studiile pe care le face în Olanda de Sud.

„Voi urma facultatea „Management of International Social Challenges” în cadrul Universității Erasmus din Rotterdam. Această facultate prezintă un set complex de subiecte de studiu: de la Ştiinţe Politice până la Relații Economice Internaționale. Mai ușor zis, voi fi învățat sa fiu un administrator public care va putea contracara consecințele negative a provocărilor actuale atât la nivel local, cât și mondial. Este o facultate nouă, diferită total de toate opțiunile de studiu din Moldova. Precum am combinat până acum, la fel voi face și în viitor. Avantajul studiilor mele e că ele nu consumă extrem de mult timp. Mă voi afla la universitate maximum 4 ore pe zi, restul timpului rămânând la Discreția mea. Aici se practica mult self-study, adică învățăm singuri așa cum ne place, așa ca să înțelegem”.

Întrebat dacă se va întoarce ulterior în Republica Moldova, Adrian Pleșca ne-a răspuns.

„Voi continua doar activitatea în cadrul Partidului Popular European (PPE) și în cadrul Asociației Europene a Elevilor unde planific să candidez pentru un nou mandat. Ar fi greu să zic acum dacă am anumite planuri de viitor în Moldova. Scopul vieții mele este să dezvolt Moldova și dacă îmi va reuși să fac acest lucru mai eficient de peste hotare, atunci de ce aș reveni? Am o pasiune aparte față de Chișinău, de nordul Moldovei, de Uniunea Europeană și cred că merită să îmi dedic eforturile pentru ca aceste locuri să devină mai bune”, a spus Adrian Pleșca.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților