[ X ]
[ X ]
[ X ]
Va merge în judecată! Viceprimar: „Grădinița nr. 181 din sectorul Botanica al capitalei a fost privatizată ilegal”
23 Martie

Viceprimarul Ruslan Codreanu a anunțat, pe o rețea de socializare, că va sesiza instanța de judecată pentru a reîntoarce municipalității grădinița nr. 181 din sectorul Botanica al capitalei, privatizată ilegal grație unei decizii votate în 2005 de Consiliul Municipal. Deși ulterior în 2007 a fost o tentativă da a întoarce grădinița respectivă, în 2011 Curtea de Apel Chișinău a decis returnarea grădiniței agenților economici, informează CURENTUL.

Potrivit viceprimarului, la momentul actual în instituțiile preșcolare din oraș sunt necesare 4000 de locuri. Unul din motivele lipsei acsetora este anume businessul cu terenurile grădinițelor la care au închis ochii fostele administrații ale Primăriei.

„În 2005, businessul cu grădinițele era la putere, pe bani mici puteai să te faci gospodar pe toata viața. Gospodarul care nu se mai întoarce a creat o problemă care și peste ani de zile are un ecou pentru tot sistemul preșcolar. Una din sarcinile principale trasate pentru acest an este reîntoarcerea acelor grădinițe care mai pot fi salvate. Vom depune toate eforturile în acest sens”, a declarat Ruslan Codreanu.

„Dacă e să ne referim strict la cazul grădiniței nr. 181, deși decizia Curții de Apel din 2011 putea fi atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție, se pare că primarul de atunci avea alte priorități. Imediat cum vom aduna toate actele, vom face demersurile necesare. Sper să avem câștig de cauză și să punem punct afacerii cu grădinițele, începute pe timpul lui Urecheanu, dar nerezolvată de administrația lui Chirtoacă”, a punctat viceprimarul.

De menționat că, conform datelor, la balanța Direcției Generale Educație Tineret și Sport (DGETS) sunt 149 instituții preșcolare. Până astăzi din cauza iresponsabilității conducerilor anterioare a Primăriei au fost înstrăinate 14 grădinițe.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților