[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Vă mai amintiți de referendumul organizat de Plahotniuc…” Andrei Năstase s-a adresat șefului statului!
4 Iunie

Andrei Năstase, fost ministru, pretendent la funcția de Președinte al țării, a amintit de referendumul desfășurat de Vlad Plahotniuc, rezultatele căruia nu au fost puse în practică. Și în context el s-a adresat șeful statului, informează CURENTUL. 

„Vă mai amintiți de referendumul organizat de Plahotniuc pentru a obține mai multe voturi pentru el la alegerile parlamentare din 2019.

Se voia reducerea numărului de deputați de la 101 la 61? Oamenii au votat, dar oare rezultatele referendumului au fost implementate? Doamna guvernare ar trebui să răspundă de ce voința liber exprimată a cetățenilor a rămas pe hârtie”, a declarat el în cadrul emisiunii „Important” de la TVC 21.

Totodată, el s-a adresat Președintelui țării. „Mă adresez direct și către Maia Sandu, de ce nu cereți deputaților în Parlament să voteze decizia populară. Nu-mi va răspunde, e clar, dar și mai grav e că posturile tv afiliate puterii nu vor spune absolut nimic despre asta, vor trece totul cu vederea cum o fac de obicei. Trebuie să știe toată lumea că, de la butoanele președinției, sunt interzis să apar la aceste televiziuni. De asemenea, rog conducerea posturilor publice să invite opoziția în platourile dezbateri, pentru că așa este corect”, a spus politicianul.

Inapoi la arhiva noutaților