[ X ]
[ X ]
Va fi lansat site-ul www.suburbii.chisinau.md
16 Februarie

În această săptămână va fi lansat site-ul „suburbii.chisinau.md” și un sondaj online, transmite CURENTUL.

Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, menționează că părerea oamenilor din suburbii contează atunci când este vorba nemijlocit despre proiectele care sunt realizate în localitate.

„Ne propunem să aflăm opinia cetățenilor vizavi de investiţiile care urmează a fi realizate în fiecare localitate separat. Iar pe site-ul „suburbii.chisinau.md, care va fi lansat în această săptămână, aceștia își vor purta exprima viziunea asupra proiectelor necesare din localitate.

Noi nu punem la îndoială nici o iniţiativă care urmează a fi dezvoltată pe parcursul acestui an în comunităţi, proiecte propuse de primarii sau consilierii locali, doar că dorim să consultăm în acest sens şi locuitorii suburbiilor.

Eu apreciez și respect opinia fiecărui primar, doar că sunt numeroase cazuri când oamenii nici nu cunosc cum au fost utilizați banii din bugetul municipal, ce se va realiza în continuare și cum contribuie municipalitatea în acest sens.

Astfel, pentru dezvoltarea suburbiilor Primăria Chișinău oferă pentru al doilea an consecutiv în jur de 100 de milioane de lei.

Sumele nu sunt mici. Vom menționa pe fiecare proiect în parte care este contribuţia capitalei. Ştim că şi în soldurile primăriilor locale există finanțe, care la fel pot fi investite.

Problemele sunt diverse: transport, drumuri de acces, apeduct şi canalizare, reabilitarea instituţiilor de învăţământ şi oamenii trebuie să se implice în fiecare situaţie în parte”, punctează Ceban.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților