[ X ]
[ X ]
[ X ]
Va candida independent la prezidențiale! Irina Vlah: Se creează impresia că unica miză a alegerilor din acest an este însuși fotoliul prezidențial – o dăm jos pe Maia Sandu și urcăm în fotoliu în locul ei…
17 Iulie

Irina Vlah, președintele Asociației „Platforma Moldova”, a anunțat astăzi, în cadrul unui briefing, că va candida la funcția de Președinte al Republicii Moldova, independent, la alegerile din 20 octombrie curent.

„De la începutul anului, împreună cu colegii din Platforma Moldova, am implementat câteva campanii naționale – de la campania în susținerea unui referendum în problema neutralității și campania Vocea Poporului până la campania de sensibilizare a celor mai prestigioase instituții internaționale despre situația gravă din Republica Moldova și măsurile ce se impun. Am așteptat răspunsuri la demersurile făcute către autorități în numele cetățenilor, dar acestea nu au venit! Am așteptat ca măcar un candidat care reprezintă opoziția să se intereseze de problemele colectate de noi de la cetățeni și de soluțiile pe care le propunem – dar nu s-a întâmplat. Mai mult ca atât, am  dat dovadă de deschidere la tot felul de inițiative de consolidare a opoziției, dar, în final, am fost nevoiți să constatăm abordări formale, jocuri ascunse, interese înguste.

În această situație, împreună cu colegii am luat unica decizie pe care o puteam lua – anunț oficial că VOI CANDIDA LA FUNCȚIA DE PREȘEDINTE AL REPUBLICII MOLDOVA în calitate de candidat independent. Programul meu electoral se va axa strict pe problemele concrete ale oamenilor și pe soluții pentru ele. Cunosc aceste probleme, deoarece permanent sunt alături de cetățenii noștri, împreună cu ei, știu ce-i doare și ce așteptări au.

Mă implic în această campanie cu angajamentul ferm – noul Președinte al Republicii Moldova va fi garantul păcii, iar după ce vom elimina orice pericol pentru pace, vom rezolva rând pe rând toate problemele grave cu care se confruntă țara.

Moldova merită să trăiască în pace și să se dezvolte armonios, asigurând cetățenilor un trai prosper! Și eu, cu echipa mea, vom face ca acest vis să devină realitate! Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a declarat ea.

În cadrul briefingului, Irina Vlah a mai spus că, țara noastră, Republica Moldova, traversează cea mai grea perioadă din istoria sa modernă: în ultimii ani, din Moldova au plecat pentru totdeauna peste 200 mii de cetățeni, în mare parte tineri; datoria de stat a depășit 100 (o sută) de miliarde de lei, peste o pătrime din care reprezintă împrumuturi luate de actuala guvernare; se instaurează încetul cu încetul o dictatură dură – se închide presa incomodă, se fabrică dosare cetățenilor care au altă opinie decât guvernarea, opoziția este persecutată; degradarea a pus stăpânire pe toate domeniile – începând de la educație și terminând cu justiția, din care a rămas doar denumirea; investitorii părăsesc Republica Moldova etc.

Politiciana a mai spus, cu referire la prezidențiale, că se creează impresia că unica miză a alegerilor din acest an este însuși fotoliul prezidențial.

„Nimeni, cel puțin până la această etapă, nu a vorbit de problemele concrete ale oamenilor, nemaivorbind de prezentarea unui plan în acest sens. Se creează impresia că unica miză a alegerilor din acest an este însuși fotoliul prezidențial – o dăm jos pe Maia și urcăm în fotoliu în locul ei. Dar aceasta nu e corect! Nu fotoliul de președinte trebuie să fie în prim plan, ci oamenii, problemele cu care se confruntă și soluțiile pentru ele!”, a subliniat Irina Vlah. 

Inapoi la arhiva noutaților