[ X ]
[ X ]
[ X ]
Va ajunge Focul Haric de la Ierusalim în R. Moldova? Ce spune Secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaș!
11 Aprilie

Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge în Republica Moldova în sâmbăta Paștelui al șaptesprezecelea an consecutiv, informează CURENTUL.

Potrivit secretarului Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, Vadim Cheibaș, o delegaţie a Mitropoliei Moldovei, condusă de ÎPS Mitropolit Vladimir, va merge în Țara Sfântă, la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, de unde va lua Focul Haric pentru a-l aduce în țară în seara de Paști.

„Delegația Mitropoliei Moldovei se va deplasa în Ierusalim, la mormântul Mântuitorului, unde conform tradiţiei, se aprinde Lumina Sfântă, în jurul orei 14.00. Din delegație va face parte ÎPS Mitropolit Vladimir și câțiva clerici”, ne-a spus Vadim Cheibaș.

Lumina Sfântă va fi adusă la Chișinău sâmbătă, 27 aprilie, în faţa Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului” din Chișinău, unde în timpul Slujbei de Înviere enoriașii vor putea lua Focul Haric.

Reamintim că pentru țara noastră aducerea Focului Haric din Țara Sfântă a devenit o tradiție respectată deja de 17 ani. Ierarhii Bisericii Ortodoxe din Moldova, în săptămâna patimilor, se deplasează în Țara Sfântă pentru a aduce de acolo Focul Haric, care este considerat un miracol al Ortodoxiei.

Mihaela Grosu

Inapoi la arhiva noutaților