[ X ]
[ X ]
[ X ]
Va accepta Marian Lupu să conducă diplomația moldovenească? „Sunt măgulit de astfel de opinii, dar…”
3 Iulie

Președintele fracțiunii parlamentare al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Marian Lupu, nu vizează vreo funcție ce ține de diplomația moldovenească. Despre aceasta, democratul a vorbit în cadrul unui interviu acordat pentru tribuna.md, transmite CURENTUL.

Marian Lupu spune că încearcă să promoveze cauza R. Moldova la nivelul partenerilor externi doar din postura de copreședinte al EURONEST și dacă i se va propune funcția de ministru de Externe, nu ar accepta.

„Sunt măgulit de astfel de opinii și de scenarii, dar ele țin tot de domeniul speculațiilor. Nu neg, am o activitate intensă în calitate de copreședinte al Adunării Parlamentare EURONEST care este o platformă de dialog între Parlamentul European și Parlamentele țărilor Parteneriatului Estic. Din această postură, încerc să promovez cât pot de mult cauza Moldovei la nivelul partenerilor externi ai țării. Probabil, acesta este și motivul pentru care unii au început să mă asocieze cu activitatea diplomatică. Dar vă asigur că nu vizez vreo funcție. Încerc să fiu util partidului din care fac parte prin experiența mea politică. Atât”, a spus Marian Lupu.

De asemenea, Marian Lupu spune că nu va candida la funcția de primar al Capitalei, dacă i se va propune.

„Eu nu înțeleg de unde această apetență în politica de la noi pentru scenarii care mai de care mai neverosimile. În momentul de față avem un primar în funcție care, e adevărat, are probleme cu Justiția și este contestat de anumite forțe politice. Această situație incertă de la nivelul Primăriei Capitalei, ar trebui să fie însă un motiv de reflecție, nu de speculații politice. Chișinăul este principalul oraș al țării și avem cu toții obligația să facem totul pentru ca el să fie cu adevărat o capitală europeană, așa cum ne dorim cu toții. Înainte de a împărți Chișinăul din punct de vedere politic, ar trebui să avem grijă ca el să fie mai bine administrat”, a precizat Marian Lupu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților