[ X ]
[ X ]
[ X ]
USB, lansat în cursa pentru șefia capitalei: Aceste alegeri sunt ultima șansă a Chișinăului
21 Septembrie

Candidatul „Uniunii Salvați Basarabia”, Valeriu Munteanu, s-a lansat, astăzi, în campania electorală pentru Primăria Chișinău, informează CURENTUL. 

În discursul său de lansare, Valeriu Munteanu a menționat că, împreună cu el candidează și colegii săi din Uniunea Salvați Basarabia, la Consiliul Municipal Chișinău.

„Vă rog să faceți un efort și să veniți la vot duminică, 20 octombrie 2019 și să mă votați pe mine și pentru candidații Uniunii Salvați Basarabia. Știu că vă cer mult, dar vă rog să vă gândiți bine. Aceste alegeri sunt ultima șansă a Chișinăului și a Basarabiei. Sub ochii voștri, agentura Moscovei, partidul trădătorului și renegatului Igor Dodon, deși a obținut doar o treime din voturile alegătorilor, a reușit, după modelul lui Vladimir Plahotniuc, să obțină toată puterea în Republica Moldova. Cu o singură excepție. Municipiul Chișinău, care a rămas ultima redută a libertății, democrației, românismului și europenismului. Municipiul Chișinău, capitala celui de-al doilea stat românesc, cu o populație de aproape 1 milion de oameni, este al doilea oraș ca mărime dintre toate orașele românești. Iar acum este în mare pericol. Dacă Chișinăul va cădea duminică, 20 octombrie, atunci speranțele noastre vor fi îngropate pentru decenii, pentru generații, sau poate pentru totdeauna. Suntem în pericol să pierdem tot ce s-a câștigat din 1988 încoace, de când a început lupta Mișcarea de Eliberare Națională, generația de dinaintea noastră. Însă dacă vom câștiga alegerile, dacă Uniunea Salvați Basarabia va asigura administrația Capitalei, atunci speranța va renaște și ea. Pas cu pas vom câștiga apoi tot ce s-a pierdut”, a precizat el.

Valeriu Munteanu a spus că vor crea temelia pentru a asigura libertatea, demnitatea și prosperitatea tuturor basarabenilor.

„Aceste obiective sunt normale în lumea euro-atlantică unde aparținem de drept, însă la Chișinău pot părea doar vise. Normalitatea se poate asigura numai prin integrarea în UE și NATO și doar prin Unirea Basarabiei cu Țara Mamă România. Dintre toți candidații importanți, eu sunt singurul care a mai fost primar. Eu știu ce înseamnă administrație publică locală, ce înseamnă să construiești un buget, să întocmești proiecte de hotărâri de consiliu local ori să negociezi cu consilierii. Știu ce înseamnă să începi un proiect spre binele comunității și să îl duci până la capăt. Dacă contracandidații mei vor să lăsăm geopolitica și să vorbim despre problemele capitalei atunci îi întreb și eu, stimați contracandidați, ce experiență aveți, cum pretindeți voi că vă pricepeți la asemenea probleme și veniți în fata chișinăuienilor să îi mințiți că ați putea să le rezolvați? Dragi chișinăuieni, știu că vă este greu să veniți la vot, știu că credeți că toți sunt la fel și toți mint și atunci votul dumneavoastră nu mai contează. Dar Uniunea Salvați Basarabia este un partid nou, care v-a spus întotdeauna adevărul. Suntem singura forță politică din Republica Moldova care stă de veghe și vă spune adevărul”, a punctat el.

Valeriu Munteanu a mai spus că este singurul candidat cu proiecte realiste de finanțare.

„Ceilalți nu cunosc asemenea lucruri și vor promite multe prostii în campanie. Sunt singurul care și-a propus ca după ce va ajunge primar să facă un rating financiar al Chișinăului, pentru că fără rating nu putem ieși pe piețele internaționale, pentru obținerea de finanțări, pentru emiterea de obligațiuni municipale. Dacă Municipiul Chișinău poate dobândi un rating, Republica Moldova nu poate. Nu se mai poate împrumuta nicăieri pe piața internațională și cere bani din România. În această lună este scadentă prima rată din împrumutul de 150 milioane euro dat de România în 2015 și Guvernul Maia Sandu în loc să o plătească, le cere fraților din România un alt împrumut de 150 milioane euro. Acest guvern este la fel de lipsit de soluții ca și cel de dinaintea lui. Am ales să-mi lansez candidatura în mod simbolic la Porțile Orașului, pentru că Uniunea Salvați Basarabia este singura forță care vrea și poate să fie scut în fața agresiunii Moscovei și care va salva ultima redută a românismului și europenismului care este Chișinăul. De la Chișinău se va relansa Mișcarea Națională care va asigura securitate, libertate și prosperitate prin Unirea cu Țara Mamă România. De aici, de sus, se văd bine și Estul și Vestul. Spre Est văd mizerie, teroare, opresiune și lipsă de viitor. Văd tot răul Basarabiei. Mă uit spre Vest, spre România și Europa și soarele răsare. Într-acolo mergem, spre Țara Mamă România și spre comunitatea de civilizație și prosperitate care este spațiul euro-atlantic unde noi aparținem de drept. Pornim în această campanie electorală cu fruntea sus și inima curată. Suntem singurii care avem proiecte realiste și singurii care spunem adevărul. Dragi chișinăuieni, vă rugăm din suflet să ne ascultați, să ne auziți și să ne înțelegeți. Este ultima șansă! Nu cedăm Chișinăul Rusiei!”, a mai spus Munteanu.

Andriana Cheptine 

Inapoi la arhiva noutaților