[ X ]
[ X ]
[ X ]
USB la Președinție: „Am adus Președintelui Dodon o hartă a României Mari”
23 August

Uniunea Salvați Basarabia (USB) a desfășurat, astăzi, un flashmob în fața Președinției R. Moldova, cu tema „Dodon, Basarabia nu poate fi ruptă”, transmite CURENTUL.

Membrii USB au venit cu mai multe pancarte: „23 august – zi de doliu”, „Basarabia nu poate fi ruptă”, „Igor Dodon – nepotul lui Hitler și Stalin” etc.

Liderul USB, Valeriu Munteanu, a declarat că, în urma semnării pactului Molotov – Ribbentrop, consecințele acestuia nici astăzi nu sunt reparate pentru Basarabia.

„R. Moldova rămâne a fi parte a lumii ruse. Am adus Președintelui Dodon o hartă a României Mari, din care se vede exact până la pactul Molotov-Ribbentrop că Basarabia era parte integrată a României și Europei. Toată lumea astăzi se dezvoltă, iar noi pribegim în minciună și sărăcie. Am adus intenționat Președintelui din lemn, nu din hârtie, ca să fim siguri că aceasta nu va fi ruptă. Am adus 2 hărți, de fapt, și solicităm ca una să-i fie dusă lui Putin, ca să înțeleagă și să lase oamenii basarabeni în pace să ne găsim locul lângă români, în UE și NATO”, a spus Valeriu Munteanu.

Ulterior, participanții la flashmob au mers și au lăsat hărțile la Președinție.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților