[ X ]
[ X ]
[ X ]
USB a desfășurat ședința Consiliului Republican. Detalii! 
17 Noiembrie

Uniunea Salvați Basarabia (USB) a desfășurat astăzi ședința Consiliului Republican, informează CURENTUL. 

Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul ședinței au fost făcute totalurile alegerilor locale, unde USB a participat pentru prima dată.

„Chiar dacă USB a participat în doar 35 de localități, pe listele USB au fost aleși 4 primari și peste 50 de consilieri raionali, orășenești, comunali și sătești. Membrii Consiliului Republican s-au angajat să fortifice structurile teritoriale ale partidului, prin formarea și creșterea capacității organizațiilor locale ale USB. Au fost aleși 33 de membri noi ai Consiliului Republican și alți 7 membri ai Biroului Politic al USB. Consiliul Republican al USB și-a manifestat îngrijorarea față de situația politică din Republica Moldova după instalarea guvernului (cu mască tehnocrată) a pro-moscovitului Igor Dodon”, se spune în comunicat.

Președintele USB, Valeriu Munteanu a declarat: „Avem guvernul Dodon și punctum. Cuvântul „tehnocrați” este o manipulare. Avem rușii la putere, iar soldații disciplinați din guvern vor implementa planurile rusești. Inclusiv federalizarea republicii. Binomul „Plahontiuc-Dodon” a preluat din nou puterea, sub oblăduirea directă a Kremlinului. Liniile directoare ale politicilor realizate și implementate de acest Guvern vor fi plămădite la Președinție, la sediul PSRM, iar altele, cele mai spinoase vor fi trimise spre realizare de ambasadorul Federației Ruse, care a mers deja cu primele indicații la primăria Chișinău, unde îl avem, pentru patru ani, pe noul „tehnocrat” Ion (Ivan) Ceban. România, UE și SUA nu trebuie să piardă vigilența, nu trebuie să creadă nici un minut în caracterul tehnocrat al acestui Guvern, care este un cabinet de miniștri ce va realiza „exemplar” politica Federației Ruse în Republica Moldova și va contribui la tulburarea apelor „geopolitice” în zona Europei de est”.

Totodată, Consiliul Republican al USB a mandatat Biroul Politic să inițieze discuții cu forțele politice de crez unionist din RM, în vederea formării cât mai grabnice a unei platforme politice unioniste solide, ce ar putea să catalizeze procesele de Unire a Basarabiei cu România, unica soluție de propășire a românilor basarabeni.

„În contextul alegerilor prezidențiale din România, turul al doilea, păstrând consecvența și atașamentul necondiționat față de valorile democratice, statul de drept și justiția liberă, Consiliul Republican al USB a îndemnat membrii și simpatizanții săi să voteze pentru Klaus Iohannis, candidatul PNL România”, se mai spune în comunicat.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților