[ X ]
[ X ]
[ X ]
Usatîi: Se urmărește incriminarea faptului că PN este finanțat din exterior. PN nu și-a permis niciodată să încalce legea
4 Octombrie

Președintele Partidului Nostru (PN), Renato Usatîi, crede că apariția în spațiul public a unor informații și filmări, în care este vizată formațiunea pe care o conduce, urmărește eliminarea PN din cursa electorală, transmite CURENTUL.

Renato Usatîi a menționat că, materialele și inclusiv secvențe video sunt parte a unui dosar aflat în gestiunea Procuraturii Generale.

Totodată, Usatîi a acuzat oamenii legii că au admis intenționat scurgerile de informații în plină campanie electorală.

Prin publicarea acestor materiale, spune Usatîi, „se urmărește incriminarea faptului că PN este finanțat din exterior și a adăugat că PN nu și-a permis niciodată să încalce legea și că formațiunea politică rămâne una transparentă”.

„Noua putere utilizează metoda lui Plahotniuc, în încercarea de a ne denigra și a ne scoate candidații din cursa electorală. Repet, nu am încălcat legea”, a subliniat Usatîi.

Liderul PN a arătat presei cinci mape, care conțin solicitări de ajutor din partea cetățenilor, recepționate în 2018 și depuse la fundația pe care o conduce.

„Începând cu anul 2014, mii de oameni au primit ajutor material din partea mea. Pe acești bani au fost construite fântâni, reparate grădinițe. Pe cele mai multe dintre cazuri nu le-am făcut publice, așa cum acești bani au fost utilizați pentru ca adulți și copii să poată beneficia de operații, multe resurse au fost oferite oamenilor pentru soluționarea unor alte probleme personale. Nu am ascuns niciodată că ajut oamenii și niciodată nu am utilizat bani de peste hotare pentru finanțarea partidului”, a mai declarat Usatîi.

Usatîi a prezentat și câteva facturi de plată în valoare de peste 7 mil. de lei a impozitele pentru actele de binefacere făcute de el în R. Moldova.

Potrivit lui Renato Usatîi, apariția acestor materiale în spațiul public, poate fi considerată și ca o răzbunare împotriva „Partidului Nostru” pentru o contestație depusă recent la CEC.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților