[ X ]
[ X ]
[ X ]
Usatîi: „În întreaga țară sunt fixate tentative de înspăimântare și corupere a membrilor Partidului Nostru”
21 Februarie

Partidul Democrat din Moldova (PDM) a lansat o campanie masivă îndreptată împotriva „Partidului Nostru”, „în întreaga țară fiind fixate tentative de înspăimântare și corupere a membrilor formațiunii, astfel ca aceștia să se declare „independenți” sau să adere la Partidul Socialiștilor”. Despre aceasta a anunțat în cadrul unei transmisiuni live, liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, informează CURENTUL.

„În rezultatul acelor mașinații, pe care le-a organizat și continuă să le organizeze Platohniuc, Ștefan Pirogan, care a stat la baza organizației raionale din Ungheni, fiind consilier raional, a părăsit rîndurile „Partidului Nostru”, declarînd că „liderul partidului se ocupă doar de problemele personale”, a menționat liderul „Partidului Nostru”.

Pirogan însă, după cum i-a citat „argumentele” Usatîi, ar fi atras de posibilitatea de a fi membru al Partidului Democrat, „care mărește pensiile, salariile, luptă cu corupția”. „Pirogan a plecat la PDM și l-a luat cu el și pe primarul din Agronomovca, pe care eu l-am trimis public prin intermediul Facebook-ului încă acum patru luni”, spune Renato Usatîi.

Potrivit lui, lui Vlad Plahotniuc i s-ar fi raportat că „începe operațiunea privind lichidarea activelor raionale ale „Partidului Nostru”. „De asemenea, i s-a raportat că deja există oameni cumpărați în Găgăuzia. Vreau să aflu cine sînt și să mă uit în ochii acestor oameni”, a adăugat el.

El a menționat că primarilor li se propune să iasă din „Partidul Nostru” declarîndu-se independenți, iar ulterior, în ajunul alegerilor parlamentare, să adere la PDM. Cu toate acestea, Usatîi a subliniat că la nordul și sudul țării, democrații le propun să adere la Partidul Socialiștilor.

Usatîi a spus că aleşilor locali li se propun mii şi chiar zeci de mii de euro. El a subliniat că „cei care pleacă vor privi nu doar în ochii săi, nu doar a activiștilor noștri, dar și acelor oameni care au votat pentru ei”. „Ori, oamenii au votat pentru ei ca pentru candidați ai „Partidului Nostru”. Anume de aceasta noi am luat primul loc după numărul de primării”, a mai spus liderul PN.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților