[ X ]
[ X ]
[ X ]
USAID lansează programul de granturi pentru dezvoltarea inovațiilor digitale în domeniul plăților
20 Decembrie

Proiectul USAID Reforme Instituționale și Structurale în Moldova (MISRA) lansează un program de granturi cu scopul dezvoltării unor produse și servicii inovative destinate sectorului de afaceri, pentru a le permite antreprenorilor să accepte plăți instant de la clienți.

Noile soluții de acceptare a plăților (acquiring) și servicii dezvoltate vor fi destinate comercianților sau persoanelor fizice (antreprenori) și vor facilita efectuarea plăților instant, care vor fi disponibile în regim online, procesate în timp real, 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână și 365 de zile pe an (24/7/365).

Entitățile eligibile pentru programul de granturi trebuie să fie înregistrate în Republica Moldova, să dețină dreptul legal (licență emisă de BNM) de a oferi servicii de plată, sau să fie entități care sunt specializate în externalizarea (outsourcing) activităților/operațiunilor/funcțiilor tehnice aferente serviciilor de plată pentru prestatorii de servicii de plată din Republica Moldova.

Solicitanții de finanțare prin grant pot obține sub formă de grant până la 150,000 dolari SUA pentru propunere, în schimb trebuie să contribuie cu cel puțin 20% din valoarea proiectului.

 Termenul limită pentru depunerea propunerilor este 12 februarie 2024, însă solicitanții sunt încurajați să transmită dosarele înainte de termenul limită. Detaliile cu privire la program, precum și modul de depunere a dosarului sunt disponibile pe acest link.

Inapoi la arhiva noutaților