[ X ]
[ X ]
[ X ]
Urmașul lui Peter Wittgenstein a venit în Moldova, să viziteze fosta moșie a buneilor săi
22 August

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a întâlnit astăzi cu Ludwig Sayn-Wittgenstein, urmașul lui Peter Wittgenstein, prinț, feldmareșal rus, renumit comandant de oști rus din sec. XIX, informează CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a scris că, Ludwig Sayn-Wittgenstein a fost proprietar al unor vaste terenuri din regiunea Camenca.

„Pe o mare suprafață din terenurile respective familia Wittgenstein a plantat viţa de vie, astfel contribuind la dezvoltarea vinificației în zona respectivă. La mijlocul secolului XX aceste plantații au revenit autorităților locale, iar actualmente aici își desfășoară activitatea întreprinderea ”Kvint”. La întreprindere se produce Divinul de elită, vîrsta – 50 ani, numit în cinstea marelui comandant de oşti ”Prince Wittgenstein””, a precizat șeful statului.

Potrivit lui Dodon, Ludwig Sayn-Wittgenstein se află într-o vacanță de 2 zile în Moldova, cu scopul de a vizita fosta moșie a buneilor săi, de a se întîlni și stabili legături de prietenie cu actualii proprietari ai terenurilor, conducerea regiunii și țării pentru o colaborare fructuoasă pe viitor.

„Am salutat intențiile dlui Ludwig Sayn-Wittgenstein, asigurîndu-l de sprijinul necesar din partea mea”, a mai scris Dodon.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților