[ X ]
[ X ]
[ X ]
Update: Injustiția de la Cahul continuă. Cererea de recuzare a judecătorilor în dosarul Șor a fost respinsă
15 Aprilie

Cererea avocaților lui Ilan Șor, prin care au solicitat recuzarea întregului complet de judecători de la Curtea de Apel de la Cahul, care examinează dosarul lui Șor, a fost respinsă. Potrivit apărării, principalul motiv al solicitării lor este că judecătorii încalcă în continuare măsurile Stării de Urgență, impuse de Comisia pentru Situații Excepționale, transmite CURENTUL.

Mai mult, avocatul Aureliu Colenco a semnalat și comportamentul inadecvat și injuriile aduse apărării de către judecătorul Vitalie Movilă.

Amintim că la ședința de judecată din 13 aprilie, avocații lui Ilan Șor au cerut intervenția poliției, deoarece Curtea de Apel Cahul nu a ținut cont de normele dictate de autorități, în contextul stării de urgență provocată de COVID-19. De asemenea, instanța nu a putut prezenta informații despre modul în care a fost repartizată cererea de recuzare a unui judecător și nici fișa de repartizare, în pofida multiplelor solicitări ale avocaților.

În ciuda insistenței avocaților de a li se prezenta informațiile despre modul cum a fost repartizată cererea, instanța de judecată nu a putut prezenta actele necesare. Această situație demonstrează că cererea a fost repartizată cu încălcarea procedurilor stabilite, a spus avocatul Aureliu Colenco. El a anunțat că va depune sesizări la Consiliul Superior al Magistraturii și la Procuratura Generală pe marginea acestui caz.

În cadrul aceleiași ședințe, instanța a respins și solicitarea avocaților privind ridicarea excepției de neconstituționalitate la unele articole din Codul de Procedură Penală, ceea ce reprezintă o fărădelege fără precedent.

Inapoi la arhiva noutaților