[ X ]
[ X ]
[ X ]
Universitatea „Babeş-Bolyai” i-a acordat titlul de Doctor Honoris Causa președintelui AȘM, Gheorghe Duca
3 Aprilie

În contextul celebrării a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj Napoca, România, i-a acordat președintelui Academiei de Științe a Moldovei, acad. Gheorghe Duca, titlul de Doctor Honoris Causa, transmite CURENTUL.

„În mod deosebit vreau să Vă exprim sincera mea recunoștință pentru aprecierea eforturilor noastre depuse de-a lungul anilor întru progresul și prosperarea cunoașterii și cercetării pe care ați exprimat-o prin acest remarcabil gest de acordare a titlului Doctor Honoris Causa”, a spus Gheorghe Duca.

Rectorul Universității, academician Ioan Aurel Pop, a remarcat că Universitatea „Babeş-Bolyai” a acordat primul titlu de Doctor Honoris Causa unei personalități din Republica Moldova.

Titlul a fost acordat academicianului Gheorghe Duca la propunerea Facultăţii de Chimie şi Inginerie Chimică şi a Facultăţii de Istorie şi Filosofie din cadrul UBB, pentru excelență în cercetare, contribuţii la dezvoltarea chimiei, cu accent pe chimia mediului, pentru dezvoltarea relaţiilor instituţionale şi promovarea valorilor bazate pe limba si identitatea românească.

20

21

22

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților