[ X ]
[ X ]
[ X ]
Universitatea Agrară a instituit o nouă specialitate în cadrul facultății Cadastru și Drept
20 August

În anul 2019, Universitatea Agrară de Stat din Moldova a instituit în cadrul facultății Cadastru şi Drept, o nouă specialitatea: ingineria minieră, transmite CURENTUL.

Programul de studii la specialitatea inginerie minieră pregătește specialiști în domeniul geologiei aplicative (specialist-inginer în întreprinderi de stat şi firme comerciale de profil geologic, hidrogeologic şi de construcţii; expert-geolog, expert-hidrogeolog, expert-geotehnician la întreprinderi de construcţii şi cele miniere, instituții de protecție a mediului ambiant); în cercetare (cercetător ştiinţific în instituţiile din domeniul ştiinţelor ale naturii, inginereşti şi celor înrudite); în instituțiile de supraveghere a calităţii mediului înconjurător; în centre de extensiune, consultanță și servicii, etc.

În context, agenții economici care activează în domeniul exploatării substanţelor minerale utile precum şi cei care au tangență cu acest domeniu, sunt îndemnați să își delege angajații sau potențialii angajați să aplice la studii.

Oricare alte detalii cu referire la actele necesare, condițiile de participare la concursul de admitere le puteți afla de la comisia de admitere a universității, de luni până sâmbătă, în intervalul de timp de la 8:00 – 14:00. De asemenea, informații utile cu referire la specialitate vă pot oferi și angajații Agenţiei pentru Geologie şi Resurse Minerale la numărul de telefon: 022 750 656 sau 022 751 447.

Studiile la specialitatea inginerie minieră sunt cu finanțare din bugetul de stat, studenții fiind asigurați cu locuri de trai în căminele studențești din campusul universității.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților