[ X ]
[ X ]
[ X ]
Uniunea muzicologilor are un nou președinte. Iată ce își propune acesta să facă în cadrul Asociației
3 Octombrie

Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din Republica Moldova și-a ales un nou președinte. Noul președinte al Uniunii a devenit compozitorul Pavel Gamurari, transmite CURENTUL.

Conform fostului președinte al Uniunii, compozitorului Ghenadie Ciobanu, președintele a fost ales în speranța că viziunea lui tânăra va putea schimba situația muzicologilor din Moldova.

„Am decis ca vom alege un compozitor care ar putea sa coaguleze forțele din domeniul științei muzicale și împreună să putem schimba situația din RM”, a spus Ghenadie Ciobanu.

Noul președinte al Uniunii, Pavel Gamurari, spune că întreaga agendă a Uniunii va fi schimbată și face apel către noi parteneri în privința unor colaborări.

„Vrem ca împreună cu colegii să fim parte la mai multe evenimente din domeniul muzical. Agenda care vrem s-o realizăm cuprinde manifestări tradiționale – Zilele Muzicii Noi și Concursul Național de Compoziție și Muzicologie. Va fi revăzut vechiul program al genurilor componistice și muzicologice. Sperăm la o colaborare cu instituțiile de peste hotare. Ne propunem să fim mai vizibili și prezenți în teritoriu, în raioane. Avem nevoie și de parteneri. Ne adresăm tuturor potențialilor parteneri pentru a stabili colaborări. Avem și un plan de discuții cu acești parteneri dacă vor fi alături de noi”, a spus Pavel Gamurari.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților