[ X ]
[ X ]
[ X ]
Uniunea Europeană va susţine demersul reformator al Procuraturii
13 Ianuarie

Şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola a vizitat Procuratura Generală, unde a avut o întrevedere cu Procurorul General, Eduard Harunjen, transmite CURENTUL.

Ambasadorul Pirkka Tapiola l-a felicitat pe dl Eduard Harunjen cu ocazia numirii în funcţia de Procuror General şi i-a urat succes în exercitarea mandatului său, exprimîndu-şi certitudinea că stadiul actual al relaţiilor bilaterale va fi dezvoltat, asigurînd disponibilitatea Uniunii Europene de a sprijini instituţia.

Pirkka Tapiola a ţinut să remarce caracterul novator şi profund al viziunilor de reformă şi a declarat că, Delegaţia Uniunii Europene este disponibilă să susţină eforturile Procuraturii Generale, urmînd a defini în comun o gamă de măsuri şi o strategie clară a viitoarelor activităţi în vederea perseverării pe calea modernizării instituţionale.

Părţile au convenit asupra menţinerii unui dialog constant privind acţiunile ce urmează a fi implementate şi a modalităţii prin care Uniunea Europeană va susţine şi pe viitor realizarea reformei justiţiei şi în special, a Procuraturii Republicii Moldova.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților