[ X ]
Unitățile comerciale și de prestare a serviciilor din preajma Complexului Memorial „Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire” vor fi evacuate
14 Martie

Toate unităţile comerciale şi de prestare a serviciilor amplasate pe teritoriul Complexului Memorial „Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire” din bd. Miron Costin, sectorul Râşcani, vor fi evacuate, până la data de 1 aprilie a.c., transmite CURENTUL.

O dispoziție în acest sens a semnat primarul general interimar al capitalei, Silvia Radu.

Potrivit documentului, agenții economici care își desfășoară activitatea pe teritoriul Complexului Memorial, cât și în preajma acestuia, pe bd. Miron Costin și bd. Moscova, urmează să-și evacueze pe cont propriu toate unitățile de comerț ambulant (tonete, rulote, remorci, frigidere) și de prestări servicii, inclusiv cele care prestează servicii distractive pentru copii. În caz de neconformare, acestea vor fi evacuate în mod forțat.

Totodată, Primăria municipiului Chişinău nu va mai elibera scheme de amplasare și nu va admite notificarea activității comerciale sau de prestări servicii de orice gen pe teritoriul adiacent și în perimetrul Complexului Memorial „Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire”.

După eliberarea de comercianți a teritoriului din preajma Complexului Memorial din bd. Miron Costin, serviciile municipale de profil vor amenaja o zonă de odihnă și agrement, în limitele scuarului din bd. Moscova, 21.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților