[ X ]
[ X ]
[ X ]
Unioniștii: Marcăm dublu ziua de 7 aprilie
7 Aprilie

Asociația Obștească „Unirea – ODIP” și Blocul Unității Naționale, astăzi, la Chișinău, au comemorat victimele zilei de 7 aprilie 2009, informează CURENTUL.

În Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), participanții au ținut un minut de reculegere în memoria evenimentelor din aprilie 2009.

Liderul asociației „Unirea – ODIP”, Vlad Bilețchi, a comunicat mai multe detalii. „În urmă cu 10 ani, tinerii au ieșit aici în stradă împotriva comunismului, pentru un viitor european și pentru un viitor pro-românesc. Din păcate, după 10 ani de zile ne-am îndepărtat de aceste obiective și cei care ar fi trebuit să stea după gratii, astăzi sunt în funcții sau au scăpat băsma curată”, a declarat el.

În același timp, Bilețchi s-a referit și la un alt eveniment. „Totodată, astăzi – 7 aprilie, s-ar fi împlinit 65 de ani pentru Ion Aldea-Teodorovici, care a fost un mare poet și interpret de muzică patriotică din Republica Moldova. Am venit să marcăm dublu această zi”, a precizat el.

De menționat că, astăzi, la ora 19:00, în PMAN, și Mișcarea civică Tinerii Moldovei organizează un eveniment de comemorare a victimelor din aprilie 2009.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților