[ X ]
[ X ]
Unioniștii – la SIS! Au cerut, repetat, anularea interdicției pentru George Simion
17 Iulie

Unioniștii de la Asociația „UNIREA – ODIP” au organizat un flashmob în fața Serviciului de Informație și Securitate (SIS). Aceștia au cerut repetat „scoaterea interdicției ilegale aplicată unionistului George Simion”, transmite CURENTUL.

Potrivit președintelui „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, George Simion nu a încălcat niciodată legislația Republicii Moldova, iar decizia autorităților de a-l interzice în Republica Moldova este arbitrară și nefondată. „Chiar dacă guvernarea s-a schimbat, vedem că abuzurile continuă. Este inadmisibil să iei o astfel de decizie doar pentru că omul nu îți convine. Nu poți să îți dorești un stat de drept, dacă instituțiile statului continuă să interpreteze legea după bunul plac”, a declarat Vlad Bilețchi.

Amintim că, asemenea flashmob a fost organizat și luni de unioniști în fața Ministerului Afacerilor Interne, cerând anularea interdicției în privința lui George Simion.

George Simion a fost reţinut în data de 1 octombrie 2018 de angajaţii Biroului pentru Migraţie şi Azil al Republicii Moldova, în timp ce se pregătea sa plece în România. Unionistul a fost anunţat că a primit interdicţie de intrare pe teritoriul Republicii Moldova pe termen de 5 ani.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților