[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ungaria oferă echipamente de protecție pentru sistemul medical al R. Moldova
28 Aprilie

Ministrul Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei, Péter Szijjártó, se află într-o vizită de lucru în R. Moldova, în contextul în care Ungaria oferă ajutor sistemului medical din R. Moldova, transmite CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldova, Oleg Țulea, a mulțumit Ungariei pentru sprijinul acordat.

„Domnul ministru se află în R. Moldova pentru a aduce un important lot de echipamente de protecție destinat sistemului medical din R. Moldova pentru a ne ajuta să facem față crizei prin care trecem cu toții. Am avut ocazia să discutăm întreg suportul pe care l-am primit din partea autorităților maghiare, inclusiv repatrierea cetățenilor. Acest lot de echipamente de protecție vine în R. Moldova într-un moment când sistemul nostru medical într-adevăr are nevoie de ele. Îmi exprim gratitudinea pentru acest ajutor”, a spus ministrul Țulea.

La rândul său, ministrul Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei, Péter Szijjártó, a menționat că interesul Ungariei în acest sens este ca R. Moldova să se apere cu succes față de pandemie. „Ungaria s-a angajat să înlesnească programul de Parteneriat Estic și considerăm că este important ca UE să aibă state care să le ofere suport. Acest ajutor european are acum o importanță majoră fiind necesar și de urgență. Guvernul R. Moldova a primit acest ajutor prin 2 canale din partea Ungariei pentru gestionarea pandemiei. Avem posibilitatea de a oferi ajutor. Acordăm 100 de mii de măști și 5 mii de echipamente de protecție pentru sistemul medical din Republica Moldova. Avem o bună colaborare și la capitolul transportului de mărfuri”, a spus Péter Szijjártó.

Ministrul Ungariei va discuta astăzi și cu Premierul țării, Ion Chicu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților