[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ungaria oferă 1000 de autorizații suplimentare pentru transportatorii moldoveni
12 Aprilie

Transportatorii de mărfuri din Republica Moldova, care tranzitează teritoriul Ungariei, vor beneficia de un număr suplimentar de autorizații. Anunțul a fost făcut de Agenția   Națională Transport Auto, care a purtat în acest sens negocieri cu Ministerul Inovației și Tehnologiilor al Ungariei, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă emis de ANTA, cele 1000 de autorizații pot fi utilizate pentru efectuarea transportului în tranzit pe teritoriul Ungariei cu unitățile de transport EURO III.  Totodată, instituția precizează că autorizațiile acordate de către partea ungară sunt valabile până la 31 ianuarie 2023.

Totodată, în urma unor discuții purtate de către Ambasada Republicii Moldova în Ungaria cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe al Ungariei în ceea ce privește semnarea unui Acord de liberalizare a transportului de mărfuri cu Republica Moldova, autoritățile ungare au exprimat întreaga deschidere, la nivel politic, pentru acordarea sprijinului solicitat de Republica Moldova atât la nivel bilateral, cât și în cadrul UE.

 

Inapoi la arhiva noutaților