[ X ]
[ X ]
UNFPA Moldova a donat un lot de măști, mănuși și dezinfectanți pentru angajații Biroului Național de Statistică
4 Iunie

Fondul ONU pentru Populație (UNFPA) a oferit tuturor angajaților Biroului Național de Statistică (BNS), inclusiv celor 36 de subdiviziuni teritoriale, un lot de produse de protecție și dezinfectanți în valoare de circa 10 mii de dolari. Produsele sunt oferite în contextul prevenirii și combaterii epidemiei cauzate de COVID-19, transmite CURENTUL.

În total, au fost donate 6 mii de măști, 12 mii mănuși, 2 termometre cu infraroșu și 1248 litri de dezinfectanți. Acțiunea face parte din angajamentul UNFPA de a susține țara noastră, inclusiv instituțiile naționale, în răspunsul la pandemia COVID-19 și de a oferi suportul necesar în prevenirea acesteia în rândul angajaților.

UNFPA, ca parte a Programului de Țară pentru anii 2018 – 2022, desfășoară, în parteneriat cu BNS, câteva programe de amploare, care implică revizuirea numărul populației la nivel național și local și estimarea migrației internaționale și interne, în conformitate cu standardele internaționale, precum și dezvoltarea unui sistem informațional integrat al datelor statistice demografice.

UNFPA, ca parte a echipei ONU Moldova, alături de partenerii de dezvoltare, susține răspunsul național la pandemie prin activități care își propun protejarea oamenilor, creșterea capacităților sistemului de ocrotire a sănătății și reducerea șocurilor economice și sociale.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților