[ X ]
[ X ]
[ X ]
Unele secții de votare de peste hotare vor avea program special de activitate
10 Noiembrie

Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit în cadrul ședinței de astăzi, program special de lucru pentru secțiile de votare nr. 1/307, orașul Baku, Republica Azerbaidjan și, respectiv, nr. 1/342, orașul Strasbourg, Republica Franceză, transmite CURENTUL.

Secția de votare nr. 1/307, din orașul Baku, Republica Azerbaidjan, va fi deschisă între orele 7:00 și 18:00. Amintim că, autoritățile Republicii Azerbaidjan au declarat anterior Legea marțială în legătură cu conflictul militar azero-armean, care prevede introducerea stării de asediu în mai multe orașe, inclusiv în orașul Baku.

Secția de votare nr. 1/342, din orașul Strasbourg, Republica Franceză, va activa între orele 7:00 și 20:00. În acest caz, autoritățile Republicii Franceze au prelungit măsurile restrictive interne de deplasare instituite în contextul pandemiei de COVID-19, acestea rămânând în vigoare și pentru 15 noiembrie 2020.

Programul special de lucru stabilit în cadrul celor două secții de votare este determinat de necesitatea asigurării votului în maximă siguranță pentru alegători, cât și pentru membrii organului electoral, care urmează să totalizeze rezultatele alegerilor, deplasându-se la domiciliu în intervalul orelor permise.

Informarea alegătorilor despre programele speciale stabilite se pune în sarcina Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene și a Birourilor electorale ale secțiilor de votare nr. 1/307, orașul Baku, Republica Azerbaidjan și nr. 1/342, orașul Strasbourg, Republica Franceză.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților