[ X ]
[ X ]
[ X ]
Unele persoane cu dizabilități vor beneficia de ajutor material
3 Decembrie

Cu prilejul Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi, din mijloacele Fondului republican de susținere socială a populației au fost alocate 15 242 600 de lei  pentru acordarea ajutoarelor materiale persoanelor cu dizabilităţi socialmente vulnerabile, transmite CURENTUL.

Ajutoarele vor fi distribuite prin intermediul fondurilor locale de susţinere socială a populaţiei, iar organele de conducere ale acestor instituţii vor stabili criteriile şi modalitatea de selectare a beneficiarilor, precum şi mărimea ajutoarelor materiale. Determinarea beneficiarilor ajutoarelor materiale se va efectua de către comisiile obşteşti pentru evaluarea necesităţilor de acordare a ajutorului material care funcționează pe lângă primării, conform criteriilor de selectare.

În Chişinău, de ajutoare unice vor beneficia:  908 persoane cu deficienţe de auz, a câte 5 sute de lei, conform listelor prezentate de către Filiala teritorială Chişinău a Asociaţiei Surzilor din Republica Moldova şi 915 persoane cu dizabilităţi vizuale, a câte o mie de lei, conform listelor prezentate de către Organizația teritorială Chişinău a Societății Orbilor din Moldova.

În total vor fi valorificate 16 611 500 lei, care vor fi distribuite la circa  39 900 de beneficiari. Ridicarea ajutoarelor materiale va fi realizată prin intermediul Î.S. „Poşta Moldovei”, iar beneficiarii de ajutoare materiale din Chișinău vor putea ridica banii de la filialele „Moldindconbank”.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților