[ X ]
[ X ]
[ X ]
Unde își desfășoară repetițiile artiștii de la Filarmonica Națională? Svetlana Bivol: „Am reușit să găsim spații…”
15 Ianuarie

Rămași făra scena pe care au cântat o viață, artiștii de la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” își continuă activitatea în incinta altor instituții. Informația a fost dezvăluită de către Svetlana Bivol, directoarea generală a Filarmonicii, într-un interviu pentru Radio Europa Libera Moldova, transmite CURENTUL.

Potrivit directoarei, după incendiul din septembrie, muzicienii de la Filarmonică au fost împărțiți la mai multe instituții, unde au primit spații pentru repetiții și săli de concert.

„Scopul meu primordial a fost imediat, a doua zi după ce s-a întâmplat, să găsim o casă pentru artiști, ca ei să nu simtă această pierdere și acest disconfort psihologic și am reușit să găsim și spații de repetiții, și spații de concert la Palatul Republicii, în special. Administrația e găzduită de Uniunea Muzicienilor, adică se află pe str. Pușkin, 24; Concertino – de Direcția cultură, iar toți ceilalți sunt la Palatul Republicii. Nu ne-am oprit din procesul de creație pentru niciun moment…”, a spus Svetlana Bivol.

Svetlana Bivol este sigură că nici o formațiune nu va dispărea din cauza acestui incident.

„Procesul artistic merge așa cum trebuie – în septembrie, octombrie, noiembrie au fost foarte multe concerte și foarte bune transmise online sau cu public atunci când se putea”, a adăugat ea.

Amintim că pe 24 septembrie, Filarmonica Națională din centrul capitalei a fost cuprinsă de flăcări. Pompierii au luptat ore în șir pentru a stinge incendiul, însă tavanul sălii principale a clădirii a cedat și s-a prăbușit. În urma investigațiilor, s-a stabilit că a fost afectată o suprafață de aproximativ 3 500 de metri pătrați.

Doina Buruiană

Inapoi la arhiva noutaților