[ X ]
[ X ]
[ X ]
Unde e cel mai periculos să locuiești în R. Moldova, după numărul de infracțiuni
4 Martie

Numărul infracțiunilor înregistrate este în scădere. Despre aceasta ne vorbesc datele oferite de Ministerul Afacerilor Interne. În anul 2017, pe teritoriul republicii au fost înregistrate 35,6 mii infracţiuni, înregistrând o scădere de 15,0% faţă de anul precedent. Totuși, unele raioane ale țării rămân extrem de periculoase la capitolul – criminalitate, informează CURENTUL.

Nivelul infracționalității este cel mai mare în mediul urban. Datele Biroului Național de Statistică arată că anul trecut, în Capitală au fost comise 136 de infracțiuni la 10 mii de locuitori. Fiecare a treia infracțiune(31% din totalul infracțiunilor) a avut loc în municipiul Chișinău, rata infracționalității depășind nivelul mediu de țară de 1,4 ori.

Nici locuitorii municipiului Bălți nu se simt mai în siguranță. În Bălți au fost comise 115 infracțiuni la 10 mii de locuitori.

Municipiile sunt urmate de trei raioane: Criuleni (112 infracţiuni la 10 mii locuitori), Cahul (97 infracţiuni la 10 mii locuitori) şi Ialoveni (94 infracţiuni la 10 mii locuitori). Un nivel mai mic al infracţionalităţii se atestă în Sîngerei (57 infracţiuni la 10 mii locuitori), Glodeni și Șoldănești (cîte 49 infracţiuni la 10 mii locuitori).

Biroului Național de Statistică menționează că fiecare a cincea infracţiune este din categoria celor excepţional de grave, deosebit de grave şi grave.Aproape fiecare a patra infracţiune este comisă în locuri publice, iar fiecare a şasea este comisă de către persoane în vîrstă aptă de muncă, dar fără ocupaţie

Dumitru Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților