[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un ucrainean riscă amendă sau până la 2 ani închisoare pentru că întâmplător a ajuns pe teritoriul RM
7 Decembrie

Patrula Sectorului Poliției de Frontieră Troițcoe a monitorizat un cetățean al Ucrainei în timp ce trecea ilegal frontiera de stat. Incidentul a fost semnalat în după amiaza zilei de ieri, 6 decembrie a.c., transmite CURENTUL.

Pe direcția localităților Iserlia (R. Moldova) și Petrovsc (Ucraina) polițiștii de frontieră au observat o persoană deplasându-se confuz spre interiorul țării. Imediat au fost anunțați colegii de la centrul de monitorizare și întreprinse măsurile ce se impun pentru reținerea acesteia. În cadrul audierilor, bărbatul a comunicat că este originar din satul Petrovsk, regiunea Tarutino, Ucraina. Acesta revenea după o „întâlnire” cu prietenii, iar din neatenție a ajuns pe teritoriul Republicii Moldova.

Acum, bărbatul în vârstă de 62 de ani este cercetat pentru trecerea ilegală a frontierei de stat, care prevede o amendă în mărime de până la 750 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților