[ X ]
[ X ]
Un tânăr s-a înecat într-un bazin acvatic în raionul Comrat
23 Mai

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgență al MAI un minor, în vârstă de 17 ani, s-a înecat ieri într-un bazin acvatic din localitatea Svetlîi, raionul Comrat, transmite CURENTUL.

Conform primelor informaţii, băiatul a mers cu un grup de colegi şi prieteni pentru a se scălda în iazul din preajma satului. Minorul a intrat primul în apă şi a îndemnat şi alţi adolescenţi să-i urmeze calea. În scurt timp acesta a mers mai departe şi nu a reuşit să mai iasă la suprafaţă. Panicaţi copii au alertat localnicii, iar la ora 16.35 a fost recepţionat apelul de urgenţă la Serviciul 112. La faţa locului au intervenit scafandrii Detașamentului salvatori şi pompieri Comrat, care au reuşit să scoată la suprafaţa corpul neînsufleţit al băiatului.

Amintim că în urmă cu câteva zile un alt minor în vârstă de 10 ani şi-a pierdut viaţa într-un bazin acvatic din localitatea Cunicea, raionul Floreşti. În acest context IGSU atenționează oamenii să nu permită minorilor aflarea de unii singuri în preajma bazinelor acvatice. Mai mult, este contraindicat scăldatul în locuri neautorizate şi în lacuri care nu sunt dotate cu staţii de salvare.

De la începutul anului 7 persoane şi-au pierdut viaţa în bazinele acvatice, dintre care 2 minori.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților