[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un tânăr a fost condamnat la 16 ani închisoare pentru violul unei minore și tentativa de omor
6 Mai

Un tânăr din raionul Criuleni a fost condamnat la 16 ani închisoare pentru viol și tentativă de omor a unei minore, precum și amenințarea sau violența săvârșită asupra unui polițist, transmite CURENTUL.

Procuratura raionului Criuleni a demonstrat că pe 26 iunie 2019, inculpatul, în vârstă de 28 de ani, a abuzat sexual o minoră de 14 ani. Totul s-a întâmplat chiar în casa acestuia dintr-o localitate din raion, minora fiind în concubinaj cu agresorul.

Peste aproximativ 4 luni, în urma unui conflict iscat între cei doi, pe motiv că fata vroia să-l părăsească, inculpatul a stropit-o cu benzină și a încercat să-i dea foc, însă aceasta a reușit să stingă chibritul și a fugit, alertându-i pe oamenii legii. Ulterior, veniți la fața locului pentru a documenta cazul, polițiștii au fost numiți cu cuvinte necenzurate, agresorul aruncând cu un topor în direcția oamenilor legii.

Atât în cadrul urmăririi penale, cât şi în cadrul dezbaterilor judecătorești, inculpatul nu și-a recunoscut vina în comiterea infracțiunilor incriminate.

Din momentul reținerii și până la pronunțarea verdictului, inculpatul s-a aflat în custodia statului. Acesta nu este la prima abatere de la lege, fiind anterior de patru ori condamnat pentru furturi și o infracțiune sexuală.

Deopotrivă cu pedeapsa închisorii, inculpatul a fost obligat să achite în contul statului cheltuielile de judecată în sumă de 4 520 lei, precum și un prejudiciu moral în beneficiul părții vătămate.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților