[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un strigăt al durerii
14 Octombrie

La 12 octombrie 2020 a fost immormânta acea care se numea Veronica Lucovna Grosu !!! O femeie cu suflet mare, un doctor de corpuri si de suflete, o șefă care își iubea foarte mult fetele, zic fetele deoarece atunci cand ajungeam sa vorbim despre echipa sa, ea avea doar un singur calificativ “fetele mele”. Pot sa continui mult lantul acestei descrieri căci când ma gindesc la ea imi amintesc doar momente care mă fascinau enorm în felul ei de a fi, de a discuta cu pacieții, cu colegii, cu șefii, cu prietenii, cu membrii familiei.

Eu sunt o pacienta, care am cunoscut-o pe Veronica, cred că vre-o patru ani în urmă, atunci când am ajuns și eu să merg să-mi atrag mai multă atenție sănătății mele și adresându-ma la prietenii mei sa-mi recomande cineva un medic de familie, o prietenă mi-a recomandat-o pe dna Grosu, spunându-mi că mai bun medic de familie nu voi putea sa-mi gasesc. Astfel, am devenit pacienta secției la care ea era șefă și pe parcurs m-am convins că dna Veronica este cu adevarat un doctor știa să trateze, în cel mai puternic sens al cuvântului, căci ea știa să te asculte, să te trateze, să te încurajeze și să te piperească când era cazul. Așa au trecut ani………..iar în data de 9 octombrie am fost anunțată că dna Veronica a decedat………………., s-a rupt totul în mine, sufletul ma doare, tot corpul și nu înțeleg de ce, doar nu imi era mama, soră, bunică, matusa… era doar un doctor………
Si să nu credeți că sunt o fire slabă care face emoții repede, nu, eu sunt puternică, toți cei ce mă cunosc și m-au cunoscut pot să confirme acest fapt, erau unii care imi ziceau ca sunt de fier, dar astăzi nu e așa, astăzi ma doare totul, imi urlă sufletul și credeam că odată ce va fi îmormântată o sa-mi treacă, dar nu imi trece și asta nu din cauza faptului ca doamna a decedat, dar din cauza nedreptății, stupidității și a prostiei care au stat la baza decesului ei !!! Asta și mă face să scriu acest mesaj.
Sigur că oficial toți imi vor spune ca cauza decesului este COVID-19 și poate aș fi acceptat, dacă nu cunoșteam situația îndeaproape și dacă nu știam cum s-a ajuns la acest deces…
Adevărat, dna Veronica Grosu a fost diagnosticată cu COVID și ăsta este adevărul, însă ea a făcut testul, doar din întimplare, așa cum mi-a zis chiar ea, a simțit ceva în gît, o stare de oboseală și niște călduri (eu imi cer scuze de așa descrieri, dar nu sunt medic și redau în limba neprofesioniștilor, doar ceea ce am auzit,) și având aceste simtome doamna a decis să facă testul, care din pacate a fost pozitiv chiar spre marea ei mirare, căci nu se simțea ea chiar atât de bolnavă ca să fie pozitivă, oricum însă având acest rezultat ea îndată ca medic a început să facă tratament, a căutat chiar și mască cu oxigen, a pregătit totul ca să se trateze singură, căci era un bun specialist și cunoștea cum să o facă profesionist. Desigur, deja toți din jur când au auzit de rezultat, fiind înconjurată de medici, s-au aruncat toți cu recomandări că cel mai bine e să meargă la spital, căci acolo sunt cei care o cunosc de multă vreme și o vor trata mult mai repede și totodată după cum i se spunea “că tocmai o să te odihnești un pic „…… și a mers…., s-a tratat…., și cu mare regret se odihnește, doar că nu un pic……………………………………….
Să-mi spună cineva că s-a adresat prea tirziu la spital, răspunsul este nu, nu a fost prea tirziu, căci ea a plecat singură la spital, cu mașina, ea fiind la volan, deci nu a fost dusă de urgență în stare gravă, să-mi spună cineva că avea alte comorbități cum citeam până în prezent în presă când se vorbea de cei ce decedau de COVID, iarăși nu, căci pentru vârsta ei era sănătoasă, să mi se spună că e COVID, pai și ce dacă e COVID câți bolnavi în toată lumea s-au tratat deja?!!! De ce ea fiind în spital, sub supravegherea medicilor, colegilor săi a decedat????????????????? Iată asta e întrebarea care mă doare, nu imi dă pace să dorm, m-a facut să scriu prima data un mesaj, căci niciodată nu am gasit necesar să comentez ceva, nu am fost activă pe rețelele de socializare, căci eu niciodată nu consideram necesar să comentez, dacă nu cunosc detalii sau situația, dar cazul asta mă face să rup tăcerea și sper să ii facă și pe alții să se gindească să se revolte, să strige, căci, la moment am ajuns la concluzia că suntem uciși încetisor, așa pe neobservate, să nu înțelegem, rând pe rând…, doar e COVID !!!
Si aduc argumentele acestei concluzii prin întrebări la care caut răspuns:
• De ce în străinătate bolnavii gravi de COVID sunt tratați, dar la noi acei cu formă ușoară mor?!
• De ce in Statele Unite ale Americii (numesc această tară deoarece am avut experiență acolo) atunci când medicul iți prescrie un medicament de tensiune acesta funcționează și nu e necesar să mergi la farmacie să cumperi zeci de feluri, care tot nu aduc rezultat pe termen scurt?!
• De ce permanent auzim că nu avem bani pentru condiții elementare în spitale, veceu, duș, chiar și în spitalele reabilitate sau blocuri noi construite aceste sunt amenajate unul la etaj ?!
• De ce când e vorba de alegeri, ordinare, extraordinare….. se găsesc toți banii necesari, iar pentru ceea ce salvează vieți omenești acești bani nu sunt?!
• De ce găsim bani pentru 3 milioane de măști pentru alegători, dar nu am gasit banii sau măștile necesare în spitale, școli, locuri publice când a apărut pericolul de COVID ?!
• De ce având așa un număr mare de bolnavi de COVID decidem să cerem copiilor și profesorilor să stea câte 7 ore în măști și să le aducem daune pentru sănătate, dar nu găsim bani pentru planșete și alt echipament necesar ca copii să învețe de la distanță sau să asigurăm condiții bune de studii fără măști timp îndelungat?!
• De ce când se fură se găsesc miliarde la îndemâmă, dar în rest suntem săraci și nu avem bani?!
Multe și multe de ce-uri dar ultimul care vreau sa-l mai scriu și la care am răspuns este:
• De ce nici cei de la putere și nici principalii din opoziție vâzănd pericolul care paște această țară nu iese cu inițiativa de retragere din cursă, anunțând clar că din cauza pericolului mă retrag din cursă. Oricum aceste alegeri sunt inutile la moment, doar la noi un președinte nu rezolvă nimic singur, iar pericolul și daunile care vor aduce aceste alegeri vor fi enorme!!! Vedeți situația care a fost după alegerile de la Hincesti în perioada de COVID și altele ?!
Răspunsul e unul pentru toate întrebările probabil: Tot se face cu bani și pentru bani mari, nu avem spirit national, dorință de a face ceva pentru țară, pentru oameni !!!………….

Și mă întreb cât va mai dura aceasta situație în această tară mică și frumoasă, dar suptă și secată de noi înșine???!!!
• De câți bani are nevoie un om?
• Oare nu ati realizat încă că furând bani pentru copiii voștri îi faceți slabi și neputincioși, care din cauza lor se înneacă mai devreme sau mai tirziu tot în bani, deoarece nu au abilități de a munci și a aprecia banul primit?!, și
• Ultima întrebare, câți bani vom lua cu noi când vom pleca….????!!!
Imi cer iertare Veronica din numele la toți, căci am tăcut și am tolerat, iar asta într-un final te-a ucis pe tine și pe mulți alții!!!! Dumnezeu să te aibă în luminăția cerului !!!!

Aurica Crozu,
cetățeană a Republicii Moldova

Inapoi la arhiva noutaților