[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un șofer, care a tamponat mortal un pieton, având permisul de conducere suspendat, va sta 4 ani în închisoare
9 Octombrie

Procuratura Generală anunță obținerea la Curtea Supremă de Justiție a unei sentințe de condamnare pentru un termen de patru ani, a șoferului unui Ford Mondeo, care a accidentat mortal un pieton, după ce a ignorat interdicția judecătorească de a conduce mijloace de transport timp de doi ani, transmite CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, interdicția i-a fost stabilită pentru comiterea unui accident rutier în trecut, însă după doar două luni de la stabilirea ei, șoferul a tamponat un pieton care traversa strada, ceea ce a dus la decesul victimei.

Inițial, Judecătoria Cahul l-a condamnat pe șofer la ispășirea pedepsei cu închisoare pe un termen de doi ani și jumătate, cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de trei ani. Acesta, însă, nu a fost de acord cu sentința și a obținut la Curtea de Apel Cahul o condamnare cu suspendare pentru un termen de patru ani, cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de trei ani.

Procurorii, însă, au atacat hotărârea Curții de Apel Cahul în fața Curții Supreme de Justiție. După ce a admis contestarea procurorilor, Curtea Supremă de Justiție l-a condamnat pe șofer definitiv la ispășirea pedepsei reale cu închisoarea, pentru un termen de patru ani, în penitenciar. De asemenea, aceasta a menținut hotărârea Curții de Apel Cahul, în partea care ține de privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de trei ani.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților