[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un șir de nereguli au fost depistate la un ansamblu de vehicule a unui cetățean român
25 Iunie

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Giurgiulești – Galați (rutier) au deconspirat un șir de nereguli la un ansamblu de vehicule, condus de un cetățean român, transmite CURENTUL.

Pe sensul de ieșire din Republica Moldova s-a prezentat pentru formalitățile de control un MAN cu semiremorcă, de model SHMITZ, ambele înmatriculate în Galați, România. În timpul verificării documentelor puse la dispoziție, polițiștii de frontieră au depistat că asigurările auto de tip Cartea Verde, eliberate de autoritățile române, prezintă suspecții clare de falsificare. Șoferul, cetățean român de 41 de ani, a declarat că nu știe despre falsul depistat, deoarece actele au fost perfectate de compania în care activează de 4 ani.

În baza celor depistate, mijloacele de transport au fost supuse unui control suplimentar, în rezultat polițiștii de frontieră au descoperit că plăcuțele de înmatriculare, dar și certificatul semiremorcii nu aparține celei aflate în punctul de trecere. Mai mult, în baza de date semiremorca a fost luată la evidența autorităților române cu inspecția tehnică valabilă până la data de 7 martie 2008.

Actele falsificate au fost ridicate și transmise spre expertiză, iar semiremorca reținută pe teritoriul PTF Giurgiulești, până la elucidarea circumstanțelor cazului.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților