[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un simpozion dedicat unui mare clasic al literaturii azere va avea loc la Chișinău. Află unde și când!
3 Decembrie

Uniunea Scriitorilor din Moldova, în parteneriat cu Ambasada Republicii Azerbaidjan în Moldova, Congresul Azerilor din Republica Moldova, Uniunea Scriitorilor din Azerbaidjan și Muzeul Național de Istorie organizează pe data de 4 decembrie curent, ora 16.00, în Sala de Bronz a Muzeului Național de Istorie, simpozionul „Nasimi – 650 de ani de la naștere”, informează CURENTUL. 

Evenimentul va fi moderat de Arcadie Suceveanu, președintele Uniunii Scriitorilor din Moldova, în prezența Excelenței Sale, Gudsi Osmanov, Ambasadorul Republicii Azerbaidjan în Moldova, și a lui Vugar Novruzov, Președintele Congresul Azerilor din R. Moldova.

Programul va cuprinde o sesiune de comunicări, lansarea volumului de versuri „Sunt purul adevăr” de Nasimi, unul dintre marii clasici ai literaturii azere și vernisarea expoziției „Nasimi”, ce va prezenta ilustrațiile incluse în volum, semnate de artista Pari Miniatiur.

Comunicările vor fi susținute de Salim Babullaoglu, președintele Centrului de traduceri și relații literare și membru al conducerii Uniunii Scriitorilor din Azerbaidjan, scriitorul Ilie T. Zegrea, traducătorul volumului de versuri menționat, Miroslava Metleaeva, traducătoare și scriitoare, precum și de reputatul academician, critic și istoric literar, eminescolog, Mihai Cimpoi.

De asemenea, pe data de 5 decembrie, de la ora 16.00, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, în parteneriat cu Ambasada Republicii Azerbaidjan în Moldova și organizația Turksoy, vă invită la un nou eveniment dedicat poetului Nasimi și literaturii azere.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților