[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un senator român propune crearea unei zone economice libere la frontiera cu R.Moldova
15 Februarie

Senatorul român, Ion Hadîrcă, s-a adresat către Senatul României cu propunerea privind crearea unei zone economice libere la frontiera cu Republica Moldova, informează CURENTUL.

Ion Hadîrcă a menționat că va depune proiectul și va cere susținerea întregului corp legislativ, indiferent de culoarea politică.

„România, ca parte componenta a UE, poate face mult pentru păstrarea parcursului european al Republicii Moldova -ca unică șansă de salvgardare a viitorului nostru comun. Un prim pas în această direcție, ca reprezentant al alegătorilor mei, dar și ca mesager al celorlalți conaționali ai mei, îl vad în crearea zonei economice libere la frontiera cu RM, precum și inițiativa ce mi-o asum a creării unei vămi comune. Voi depune proiectul și voi cere susținerea întregului corp legislativ indiferent de culoarea politică”, a precizat senatorul.

Totodată, Ion Hadîrcă a amintit că în 2018 se vor face 30 de ani de la constituirea în Basarabia a unei ample mișcări de eliberare națională.

„Sunt exponentul acelei mișcări. Marile Adunări Naționale din 1989, 1990 și 1991, Podurile de Flori, podurile de carte și de suflet, semnarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană – sunt trepte care m-au adus pas cu pas către acest moment pe care-l consider emblematic și providențial. În același an 2018 se vor face 100 de ani de la Marea Unire, act întrerupt de agresiunea bolșevică, ori, obiectivul major al Mișcării a fost și este refacerea unității naționale a tuturor românilor”, a punctat Hadîrcă.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților