[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un secol de viață. Doamna Glicheria din orașul Orhei a fost felicitată de către Partidul Politic „ȘOR”
24 Aprilie

Un secol de retrăiri, război, foamete, bucurii și dragoste. Burdeniuc Glicheria este o adevărată „arhivă vie” și un tezaur nu doar pentru Orhei, dar și pentru întreaga societate. Născută la 20 aprilie 1918, în raionul Orhei, satul Pocșești, doamna Glicheria a împlinit recent o sută de ani.

La cei 100 de ani, echipa Partidului Politic a ținut să fie alături de doamna Glicheria și să-i ureze la mulți ani! Omagiata a primit flori și daruri din partea echipei Partidului Politic „ȘOR”.

În plină forță, dumneaei a întâlnit reprezentanții formațiunii în pragul casei și le-a povestit despre viața sa.

Pe când avea 19 ani a făcut cunoștință cu un călugăr de la Mănăstirea Curchi, care de dragul ei s-a lăsat de slujba mănăstirească și au întemeiat o familie. În scurt timp a apărut și primul lor copil.

A început războiul, foamete cumplită și suflete zdrobite, în căutarea refugiului, Glicheria și-a luat copilul în brațe și a pornit spre satul natal. Prima lovitură cumplită pe care a simțit-o în timpul războiului a fost moartea copilului.

După război, doamna Gligheria împreună cu soțul au dat viață a patru copii.

În ianuarie 1974 a decedat soțul Mihail. Ea a venit cu traiul în Orhei la fiica sa Ecaterina.

Fericirea însă, nu a ocolit-o și s-a recăsătorit, au trecut 19 ani de fericire alături de soțul său.

„Niciodată nu am auzit-o pe mama cântând, dar cu al doilea soț mereu cânta. Cântau împreună. De sărbători cântau pe scenă în sat” , a mărturisit fiica doamnei Gligheria.

Aceasta ar fi pe scurt viața unei femei puternice, care a știut cum să înfrunte provocările unui secol.

Amintim că, Partidul Politic „ȘOR” este alături mereu de oamenii în etate și contribuie la bunăstarea vieții lor prin implementarea mai multor proiecte sociale.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților