[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un roman despre învingători și învinși, lansat de prozatorul Iurie Bodrug
23 Martie

Prozatorul Iurie Bodrug a editat recent romanul „Ultima bătălie pierdută”, în care face o radiografie complexă a stării de spirit și a unor evenimente ce au avut loc în ultimii ani în Republica Moldova, prin prisma unui personaj care a acceptat provocările, crezând că va reuși să iasă învingător, informează CURENTUL.

Potrivit scriitorului, linia de subiect urmărește evoluția unui tip care și-a construit în mod consecvent o personalitate de luptător, care încearcă să depășească orice obstacol apărut în calea sa. Ajuns la performanță, s-a pomenit prins în malaxorul unui conflict militar (de pe Nistru). Ororile războiului îi afectează însă psihicul, el manifestând ulterior unele simptome de stres posttraumatic.

În una dintre aceste crize, își propune un experiment, drept o cură de lecuire, ipostaza unui infirm, care pe deasupra mai era și surdo-mut și care cutreieră orașul ca un hoinar într-un cărucior răblăgit.

Narațiunea se desfășoară în paralel, din perspectiva unui învingător și a unui învins. În final, avem un învingător și un învins în aceeași persoană, lucru care inițial părea greu de închipuit, iar bătălia care a fost pierdută, ar putea să nu fie ultima.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților