[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un proiect de lege pentru amendarea Codului Electoral, înregistrat de PLDM
10 Mai

„Am reiterat că nu vom susține niciun proiect privind modificarea sistemului electoral și am venit cu argumentele de rigoare”. Declarația a fost făcută de liderul fracțiunii parlamentare a Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Tudor Deliu, după întrevedrea cu cu delegația comună a Comisiei de la Veneția OSCE/ ODIHR, informează CURENTUL.

Deliu a subliniat că membrii Comisiei nu se expun asupra oportunității modificării sistemului electoral, ci – asupra anumitor prevederi legale.

Totodată, el a comunicat că PLDM a înregistrat astăzi un proiect de lege cu referire la modificarea Codului Electoral – nu a sistemului electoral, dar a unor prevederi.

„E vorba de unele prevederi ce trezeau suspiciuni, când au avut loc alegeri prezidențiale: dreptul de a dona, finanțarea partidelor, numărul buletinelor de vot, dar și alte lacune despistate de experți”, a menționat Tudor Deliu, precizând că, în scurt timp, proiectul de lege va fi tradus în engleză și va fi transmis Comisiei de la Veneția, pentru amendarea Codului Electoral și nu pentru modificarea sistemului electoral.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților