[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un plan de acțiuni și distincții pentru veteranii războiului din Afganistan
15 Februarie

Conducerea Republicii Moldova a participat, astăzi, la mitingul solemn consacrat Zilei Comemorării celor căzuți în războiul din Afganistan, informează CURENTUL.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că astăzi marcăm o filă importantă în istoriațării noastre: pentru unii – tragică, pentru unii – de sărbătoare.

„Toți cei care ați participat la aceste evenimente v-ați făcut datoria în calitate de ostași, cetățeni. Noi trebuie să facem tot posibilul ca generațiile actuale și viitoare să vă poarte respectul pentru ceea ce ați făcut. Mulți dintre dvs. ați stat la baza formării forțelor armatei RM, iar unii la baza structuri securității naționale. Noi, trebuie să ne mândrim cu experiența dvs. Sunteți eroi adevărați”, a adăugat șeful statului.

Totodată, Igor Dodon a venit cu inițiativa ca în fiecare an veteranii să fie decorați, anunțând că a semnat deja decrete pentru 6 veterani.

La rândul său, Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a menționat că veteranii și-au făcut datoria și au dat dovadă de eroism. „Slavă vouă eroilor, iar celor decedați – veșnica pomenire. Să trăim și să-i pomenim. Autoritățile și cetățenii trebuie să depună toate eforturile ca niciodată moldovenii să nu verse sânge, iar mamele – lacrimi pentru cei pierduți. Sunteți eroii noștri și ne închinăm”, a punctat Candu.

Premierul Pavel Filip a afirmat că veteranii, care au participat la război, au dat o lecție pentru toți. „O lecție ce înseamnă vitejie, onoare, respect. Dvs.. Prin faptul cum v-ați respectat jurământul depus trebuie să reprezentați o lecție pentru politicieni, inclusiv de la noi. Să înțeleagă jurământul. Împreună cu Asociația, care vă reprezintă, am elaborat un plan de acțiuni care se numește: Onoare, memorie, respect și cuprinde acțiuni care să vă facă viața mai bună”, a conchis Premierul.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților